L´ús d’antibiòtics és molt extens en la nostra societat i tant si ens l’han receptat com si ens automediquem (fet que no hauria de passar mai) comporta una sèrie de riscos i efectes secundaris. És sabut que quan prenem antibiòtics no només eliminem les bactèries patògenes responsables que emmalaltim, sinó també les bactèries bones del nostre organisme. Aquelles que ens ajuden a mantenir un bon estat salut.

Ja us vam explicar al blog què eren els probiòtics i prebiòtics, i per tant ja no hi entrarem (ho podeu recuperar en aquest enllaç). El que avui us voldria explicar és la necessitat de prendre probiòtics quan ens mediquem amb antibiòtics. Aquests ens ajuden a repoblar la flora que se’ns destrueix quan prenem els anomenats antibiótics. Es freqüent l’aparició de diarrees, candidiasi oral i/o vaginal, mals de panxa,… amb el seu ús. Doncs bé, si prenem probiòtics sembla que es podría reduir considerablament aquests efectes, sinó eliminar-los del tot. A més de mantenir una qualitat en la nostra flora ens ajuda a trobar-nos millor perque estem evitant aquests efectes secundaris tant indesitjats.

No tots els probiòtics valen, cal que tinguin una base científica al darrera, és a dir estudis clínics que els avalin. Cal fixar-nos en el cognom del probiòtic: Lactobacillus plantarum Lp-115, Lactobacillus rhamnosus Lr-323, Bifidobacterium lactis Bi-07, Desconfieu d’aquells preparats sense cognoms.

 

2 Comments

  • Inmaculada

    Yo uso el PROFAES 4 Equilibrio Digestivo. Sobretodo después de tomar antibióticos y va de maravilla.

    • admin

      És un gran producte. Aquest està indicat per quan hi ha transtorns digestius on fins i tot hi hagi lesió de la mucosa intentinal. Per si t’interessa ara el tenim a 13.95.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.