Hèrnia de Hiat i dispèpsia

  • Cal evitar els aliments que relaxen l’esfínter esofàgic i els que estimulen la producció d’àcid
  • Tenir una postura correcta que eviti l’augment de pressió a la part superior de l’abdomen.
  • Mastegar els aliments suficientment.
  • Mantenir un horari regular amb els menjars.
  • Excés de líquids, especialment els que esmentem a sota.
  • Evitar grans quantitats de menjar de cop
  • Fer almenys 5 àpats al dia
  • No estirar-se després de menjar.

ALIMENTS QUE CAL AUGMENTAR

  • Aliments germinats (llegums i cereals germinats)
  • Cereals integrals
  • Amanides
  • Carbassa en forma de purés
  • Papaya
  • Bulb de fonoll
  • Beguda de malta
  • Patata
  • Pastanaga
  • Algues
  • Magranes

ALIMENTS QUE CAL REDUIR O ELIMINAR

  • Fregits
  • Espècies
  • Begudes alcohòliques
  • Vi
  • Café inclús descafeinat i té fort.
  • Vinagre
  • Aliments rics en greixos
  • En general, begudes amb gas
  • Marisc
  • Xocolata
  • Llet i derivats no desgreixats.
  • Pastisseria i reposteria
  • Fruita verda
  • Tabac