Un estudi recent realitzat per la Universitat de Nutrició Humana  de la Facultat de Medicina i Ciencies de la Salut de la Universitat Rovira  Virgili i l’Institut d’Investigació Sanitària Pere i Virgili revela que el consum de més de 5 vasos a la setmana de begudes endolsides amb sucre o amb edulcorants artificials, així com els sucs de fruita envats augmenta ela incidència de la SÍDROME METABÒLICA (quadre carateritzat per obesitat, hipertensió, diabetes, hipercolesterolèmia  i sedenterisme), o alguns dels seus signes. Concretament  hi ha un risc 43 % (en begudes ensucrades)  i 74 % més elevat  (en begudes endolsides però sense sucre) front els que beuen un got a la setmana. Concretament pot augmentar un 9 % el risc d’hipertenció, així com disminuir el colesterol HDL, el bo. També les begudes anomenades light s’associen en major risc d’obesitat abdominal.  Per tant, ja ho sabeu, s’ha de reduir i si pot ser eliminar el consum d’aquest tipus de begudes.

Journal of Nutrition Cíntia ferreira-Pego y cols. Vol. 145, n. 8, agost 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*