Dieta pel grup sanguini O
Les persones del grup sanguni O tenen tendència a tenir nivells baixos de Hormones tiroideas (hipotiroisdisme) degut a la poca producció de iode. Aquest fet implica un augment de pes, retenció de líquids, debilitat muscular i fatiga. Són moltes les persones d’aquest grup que han intentat aprimar-se i no ho aconsegueixen. El motiu principal és no haver seguit una dieta basada en el seu grup sanguini. Si bé en altres grups sanguinis aquest fenòmen no sembla tant rellevant en aquest si que he trobat força persones on certs aliments l’estan perjudicant.
Les persones del grup sanguni O, prosperen amb exerxi físic i proteïna animal. El tub digestiu d’aquestes persones conserva la memòria dels temps primitius. La dieta altament proteica d’aquests caçadors-recolectors i l’exercici físic intens a que estaven sotmesos implicava que aquests individus estiguèssin sempre en una certa cetosis metabòlica.
llavors, per perdre pes i trobar-se millor cal:
Restringir o eliminar el consum de pa, grans o llevors i llegums. El principal factor en l’augment de pes és el glúten que es troba en el germen de blat i els productes de farina integral. (En menor grau el moresc).
Hi ha casos en que tan sols eliminant el blat és suficiente per aprimar-se.
ALIMENTS QUE AFAVOREIXEN EL PERDRE PES:
Algues marines
Peix i marisc
Sal iodada
Fetge
Carns vermelles
Espinacs i broquil.
ALIMENTS QUE AFAVOREIXEN L’AUGMENT DE PES:
Glúten del blat.
Moresc
Fasols, mongetes, fríjols, llenties.
Col, col de brusseles, col.liflor.
Dins de cada grup podrem trobar aliments que ens poden anar millor o pitjor:
Carns molt beneficioses:
Corder, fetge, vedella carn picada, carn de caça, búfal i carn de cèrvol.
Carns neutres:
Pollastre, conill, faisà, ànec, gall d’indi, perdiu, gallina.
Carns No aconsellables:
Porc, pernil, embotits, oca.
Extret del Dr. Peter J. D’Alamo i Catherine Whitney del seu llibre els grups sanguinis i l’alimentació